Alçak Tünel Sera Örtüleri

Sera Örtüleri, bitki yetişmesine uygun şartların sağlanması ve kontrol edilebilir bir ortam hazırlanması amacıyla yaygın olarak kullanılmaktadır. Kullanılacakları bölgeye, bitki özelliğine ve ihtiyaca göre farklı özellikler ve dayanım sürelerinde üretilebilmektedir. Esnek olması sayesinde sera iskeletini kolaylıkla kapatır ve kolay şekil verilebilir. Gece ısıyı muhafaza ederek soğumayı azaltır ve ürün verimini artırır.

Sera Örtüsü Katkıları

EVA
Gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkını düşürerek, filme sağlamlık, elastiklik ve sertlik gibi yüksek mekanik özellikler kazandırmaktadır.
Anti-Fog
Sera içindeki rutubetin filmin iç yüzeyine büyük su taneleri şeklinde tutunmasına engel olur. Yüzeye tutunamayan su taneleri, sera içerisinde sis oluşturur. Bu sis tabakası sera dışına tahliye edilir. Uzun süre sera içerisinde bekleyen sisli hava bitkiye ve meyveye yapışarak hastalıklara sebep olabilir.
Anti-Sis
Sera içerisinde anti-drip katkısından kaynaklanan sis oluşumunu engeller.
Virüs Koruma
Özel optik yapısı sayesinde sera içerisindeki beyaz sinek, yaprak biti gibi haşerelerin görme duyularını körleştirerek, mantar hastalıklarını ve virüs yayılımının engellenmesine yardımcı olur. İlaç kullanımını asgariye indirir. Arı ile döllenme yapılacak seralarda kullanılmamalıdır.
Toz Engelleyici
Toz tanelerinin sera örtüsüne yapışması engellenir. Güneş ışığının azalması mahsulde hastalıklara sebebiyet verir.
Termal Effect
Gündüz güneşin etkisiyle ısınan seranın gece daha yavaş soğumasını sağlar. Gece-gündüz arasında ki sıcaklık farkının azalması bitkinin verimini artırır.